En banebrydende hændelse skete 19. januar 2007 i Horne Præstegård under forberedelsen til aftensmaden. Endelig efter mange års eksperimenteren blev den gode pizza endelig fabrikeret i husets køkken. En, hvor man ikke synes man spiste franskbrød som bund, og hvor fyldet ikke ledte tankerne hen på biksemad.
For at kunne gentage succesen en anden gang og for at dele oplevelsen med jer andre, skrives her den opskrift, der brugtes den aften… og som skal bruges igen her om lidt dagen efter.
Ingredienser til dej
50 gr. gær
4 dl vand
700 gr. mel
4 spsk. olie
2 tsk salt
Ingredienser til tomat-sovsen
2 store dåser tomatpuré
2 fed hvidløg
En bette smule olie
Lidt basilikum
Forslag til fyld
Se længere nede på siden
Hvordan laves pizza?
Først lunes vandet og gæren opløses i vandet. Derefter blandes de øvrige dej-ingridienser i. Dejen skal ikke være for klæbrig – når dette er opnået stilles dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Imens vi venter på at dejen hæver, kan vi kigge på det, der skal ovenpå. Tomat-sovsen er hurtigt overstået: Åben dåserne med puré og bland de øvrige ingridienser i (har du ikke en hvidløgspresser kan du godt skære de enkelte fed i småstykker med en køkkenkniv) – smag til. Det skal ikke smage for meget af tomat-puré.
Når dejen er færdig kan den deles op i 3-4 klumper, der rulles ud. Fordel en smule olie på bagepladen, så fåes den bedste bund under bagningen.
Nu er resten en leg – smør et godt lag tomatsovs over den udrullede dej (der helst skal være på pladen nu) og fordel fyldet.
Her er lidt foreslag til hvad du kan putte på.
Der kan bruges meget til fyld, men prøv at begræns mængden af ting, der smides oven på den stakkels dej. Her er lidt foreslag: Kyllingestykker, annanas-stykker, karry, mozzarella-ost i skiver og lidt majs.Lidt “udlandsk” salami, mozzarella-ost i skiver … ja, det er jo faktisk kun fantasien, der sætter grænsen. Og for mange nåes den grænse, måske ret hurtig. Men så prøv: Lufttøret skinke, pamasanskinke eller bacon. Igen: Hellere lidt, men godt… det er jo ikke biksemad. Det er jo faktisk fin mad – ville det bare været noget, der skulle i munden, så kunne man jo lige så godt smække leverpostej over – ikke?
Når fyldet er puttet på….
Smæk hele herligheden ind i en ovn, der er varmet op til 200 grader. Vent omtrent 15-20 minutter til osten er gylden og resten af pizzaen ser færdig ud. Smæk den så på bordet og smid den næste pizza ind…og fortsæt så til mæthedsfølelsen forekommer.