Der kan siges meget om afdøde sognepræst Herluf Andersen fra Aarhus – men man kan ikke sige meget uden også at nævne hans hustru, Ruth. Hun var virkelig en fantastisk præsteægtefælle – af hende har jeg denne opskrift:
…………..
Denne opskrift på vafler er nem, lækker og praktisk, hvis man ikke på forhånd ved, hvor mange, der vil dukke op til et arrangement som kirkekaffe, havefest o.l
Praktisk, fordi der skal bruges vand og ikke fløde/mælk. Desuden margarine, sukker, mel, æg, bagepulver og vanillesukker, som alt sammen kan gemmes, hvis der kun kommer få.
200 gr. marg./smør
165 g sukker
4 æg
350 g mel
1 pakke vaniliesukker
1/2 pakke bagepulver
125 ml vand
Fedtstoffet blødgøres/smeltes. Sukker og æg røres i med el-pisker, derefter mel iblandet bagepulver og vanillesukker. Til sidst vand, måske lidt mere, hvis æggene er små, måske lidt kogt vand, til dejgen er lind og tyktflydende.
Lave en prøvevaffel og tilsæt evt. lidt mere vand.
Skal “luftes” et kort øjeblik på bagerist, før de serveres varme.”Luftningen” gør dem sprøde. De bliver bløde, når de er kolde, så de skal bage, mens gæsterne venter. Men lidt efter lidt har man så bagt så mange, at alle bliver forsynet og mætte!
Skal det gå hurtigt, skal man hælde ny portion dej i vaffeljernet, mens den bagte plade luftes.